STSJ Cataluña 2949/2014, 16 de Abril de 2014

PonenteMATILDE ARAGO GASSIOT
ECLIES:TSJCAT:2014:4566
Número de Recurso6467/2013
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución2949/2014
Fecha de Resolución16 de Abril de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

JSP

IL·LM. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

IL·LMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

IL·LMA. SRA. JUANA VERA MARTINEZ

Barcelona, 16 d'abril de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 2949/2014

En el recurs de suplicació interposat per Instituto Nacional de la Seguridad Social a la sentència del Jutjat Social 29 Barcelona de data 15 de juliol de 2013 dictada en el procediment núm. 67/2013, en el qual s'ha recorregut contra la part Tamara, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. MATILDE ARAGÓ GASSIOT.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 21 de febrer de 2013 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 15 de juliol de 2013, que contenia la decisió següent: " Que estimando la demanda interpuesta por Tamara en reclamación de invalidez contra el Instituto Nacional de la Seguridad Social, debo declarar a la actora en situación de incapacidad permanente en el grado de invalidez permanente total, condenando a la gestora demandada a que le satisfaga una pensión a razón de una base reguladora de 517,11 euros, porcentaje del 55% e incremento del 20% y efectos del cese en la actividad, con derechos a las mejoras y revalorizaciones legalmente procedentes. "

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

PRIMERO

La parte actora, cuyas circunstancias personales constan en autos, nacida el NUM000 .1956, se encuentra afiliada a la Seguridad Social, Régimen de Autónomos, núm. NUM001 en alta.

SEGUNDO

Su profesión habitual es la de peluquera y otros tratamientos de belleza.

TERCERO

A resultas del expediente administrativo instruido, la Uvami emitió dictamen en fecha

4.10.2012. Mediante resolución de 25.10.2012 el INSS declaró a la parte actora no afecta de incapacidad permanente en ningún grado de invalidez permanente, derivada de enfermedad común. La propuesta de la Comisión de Evaluación de Incapacidades contenía el siguiente cuadro residual: rizartrosis y gonartrosis bilateral moderada, espondiloartrosis discreta, funcionalismo global conservado

CUARTO

Interpuesta reclamación previa, fue desestimada mediante resolución expresa.

QUINTO

La base reguladora de la pensión asciende a 517,11 euros. La fecha de efectos es la del cese en la actividad.

SEXTO

La parte actora está afecta de lesiones muy severas degenerativas artrósicas que afectan especialmente a la articulación trapecio metacarpiana de mano izquierda y también pero en menor severidad en la articulación trapecio metacarpiana de la mano derecha. En el carpo derecho se ven cambios severos artrósicos en articulaciones escafo-trapezoides. Cambios degenerativos moderados en alguna articulación interfalángica distal de ambas manos. Clínica de dolor importante y dificultad para la pinza entre el pulgar y el índice, la presa, la garra y el puño. Condromalacia rotuliana grado IV, discopatía lumbar, cervico artrosis con compromiso del canal cervical con afectación C3-C4, C4-C5 con discopatía. Insuficiencia mitral ligera.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència que estima la demanda i declara al demandant en situació d'incapacitat permanent en grau de total, per a la seva professió habitual, derivada de malaltia comuna, presenta recurs el Lletrat de l'INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, que ha estat impugnat.

SEGON

Com a primer motiu de recurs, es demana la revisió fàctica a l'empara del què preveu l'apartat

  1. de l' art. 193 de la Llei reguladora de la jurisdicció social, L 36/2011 (LRJS).

    Als dits efectes es sol licita la modificació del fet provat sisè, en el sentit que es digui que les lesions degeneratives són en grau moderat.

    S'ha de tenir present als dits efectes que conforme constant doctrina jurisprudencial per a que prosperi aquesta causa de suplicació, en base al caràcter extraordinari d'aquest recurs, és necessària la concurrència dels següents elements:

  2. l'existència d'un error en el jutjador en la valoració de la prova, de forma clara i palesa, no basat en conjectures o raonaments;

  3. que aquest error es basi en documents o perícies obrants en les actuacions que ho posin en evidència;

  4. que el recurrent assenyali els paràgrafs a modificar, tot proposant una redacció alternativa que concreti la seva pretensió revisora;

  5. que els resultats que es postulen, encara que es basin en els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR