STSJ Cataluña 4825/2011, 8 de Julio de 2011

PonenteMATILDE ARAGO GASSIOT
ECLIES:TSJCAT:2011:8074
Número de Recurso6404/2010
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución4825/2011
Fecha de Resolución 8 de Julio de 2011
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

JSP

IL·LM. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

IL·LMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL PURCALLA BONILLA

Barcelona, 8 de juliol de 2011

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 4825/2011

En el recurs de suplicació interposat per -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social) a la sentència del Jutjat Social 3 Barcelona de data 1 de juny de 2010 dictada en el procediment núm. 237/2010 en el qual s'ha recorregut contra la part Doroteo, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. MATILDE ARAGÓ GASSIOT.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 11 de març de 2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 1 de juny de 2010, que contenia la decisió següent: " Que estimo en part la demanda presentada pel Don. Doroteo, contra INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, i declaro a la part demandant en situació d'Incapacitat Permanent Total per a la seva professió habitual, derivada de malaltia comuna, i en conseqüència condemno a l'INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL que aboni a la part demandant una pensió vitalícia equivalent al 75 % de la seva base reguladora de 2.626,87 euros mensuals, catorze vegades a l'any, i amb efectes jurídics des del dia 23.12.09, més les millores i mínims que siguin procedents "

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

PRIMER

Doroteo, amb D.N.I. núm. NUM000, amb núm. afiliació a la S. S. NUM001, data de naixement 07.05.53, es troba d'alta en el Règim General com a conseqüència de la seva activitat com Oficial 1a obres i manteniment.

SEGON

Iniciat procés per Incapacitat Temporal el dia 28.10.09 va presentar sol·licitud d'invalidesa i instruït el corresponent expedient administratiu, l'Institut Català d'Avaluació Mèdica va emetre el seu preceptiu informe en data 23.12.09 proposant la no qualificació d'incapacitat permanent, assenyalant com lesions les següents: "Espondiloartrosis moderada sin limitación funcional en la actualidad". Aquesta proposta va ser acceptada pel director provincial del citat òrgan gestor, i en resolució de data 18.01.10 va desestimar la declaració d'Incapacitat Permanent. Efectuada reclamació prèvia va ser desestimada per resolució expressa de data 23.02.10 .

TERCER

La base reguladora de la prestació reclamada és de 2.626,87 euros mensuals.

QUART

Les lesions que presenta la part demandant són les següents: Artrosi cervical, amb discopaties C3 a C7, i radiculopatia lleu C7 dreta; Artrosi lumbar, amb discopatia L5-S1, i radiculopatia L3 bilateral moderada i L4 esquerra lleu; Síndrome subacromial esquerre; Rizartrosi bilateral; Condromalacia femoropatelar grau II; Trastorn adaptatiu mixt lleu-moderat. Les limitacions funcionals que presenta són: limitació per activitats que impliquin sobrecàrrega de raquis cervical i lumbar, així com agafar pesos moderats.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència que estima la demanda i declara al demandant en situació d'incapacitat permanent en grau de total, per a la seva professió habitual, derivada de malaltia comuna, presenta recurs el Lletrat de l'INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, que ha estat impugnat. Com a únic motiu de recurs, emparat en l'apartat c) de l' article 191...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR